klaasAls 10 jarige op Schiermonnikoog, begon Klaas met het verzamelen van schelpen en al wat er verder maar aan interessants aanspoelde. Ook van de vele zwerfmiddagen buiten in het Friese land bracht hij allerlei natuurvondsten thuis.
De biologiestudie verdiepte niet alleen de kennis, maar ook de liefde en interesse voor al het boeiende en mooie dat de natuur biedt. En wat houdbaar was of houdbaar gemaakt kon worden kreeg een plekje in de groeiende verzameling.

Na zo'n 50 jaar verzamelen is het een volwaardig natuurmuseum geworden, in de traditie van de grote natuurhistorische kabinetten uit de vorige eeuwen.
Daarnaast bleef hij voortdurend buiten actief, als vogelaar en als natuurgids is hij nog steeds veel op pad. Verschillende keren kwam een tv-ploeg opnames maken van zijn museum of om zijn verhaal te horen. Ook in de kranten was er aandacht voor het museum en wat er zoal gebeurt.

 

Fragmenten uit TVNoord, januari 2015:

 

Fragmenten uit een TV-opname van het Natuurmuseum door de EO (in januari 2010):

 

Fragmenten uit een TV-opname van het Natuurmuseum door OOG TV (in maart 2009):

Bijzonder!

Een varkenskont van porselein

Het geld ligt op straat, zeggen we, om uit te drukken dat er overal wel wat te verdienen valt als je maar goed kijkt. Dat is mooi, maar het kan nog mooier. Hoe zou je het vinden als je na een strandwandeling met zakken vol euro's terug kwam? Wij vinden geen geld, maar 'waardeloze' schelpjes op het strand.Toch zijn schelpen eeuwen lang in grote delen van de wereld gebruikt als betaalmiddel.

Lees meer...

Contact

Klaas Nanninga

Korreweg 70
9715 AE Groningen
tel 050 5770903
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.