Deze links wil ik graag onder de aandacht brengen, omdat ze goed passen bij Kunst en Natuur.
 
 
Martin Brandsma
Martin Brandsma kijkt al jaren met de aandacht van een kunstenaar naar de Klapekster. Zijn werk heeft kunstzinnige en wetenschappelijke waarde.
Over goed kijken en verzamelen zegt hij: If you look carefully, you will notice that nothing is the same, that everything has its own identity. What looks at first glance like a series of identical images, appears on closer inspection to contain an abundance of variations”. Brandsma sees collecting as an unassuming form of creativity. Through the selection and connection of pieces something new comes into existence, something living. In collecting the artist and the scientist merge into one; it is the starting point of knowledge and experience that can happen both from a Science or an Art perspective. They share common ground with each other and originate from the same keen observation.

Vlinderskieken heet de prachtige site van Henk Dikkema.
In het Nederlands betekent het 'vlinders fotograferen' en dat doet hij prachtig en in het Gronings betekent het 'vlinders kijken' en daar vraagt hij op een bijzondere manier aandacht voor.
Geniet niet alleen van de fraaie foto 's maar ook van het lezenswaardige commentaar. Van harte aanbevolen voor wie van onze Europese vlinders wil genieten of ze wil determineren. Voor kinderen en speelse volwassenenen biedt de site allerlei spelletjes met vlinders, waardoor je kennis en bewondering groeit.
 
Al jaren is Ton van der Made in Leens bezig met zijn uit de hand gelopen hobby: van preparateur/verzamelaar werd hij dierentuin houder, met speciaal aandacht voor insecten. Tijdens de rondleiding krijgt de bezoeker allerlei boeiends te horen en te zien over de dieren. Ton en Gonda doen dit met veel enthousiasme en liefde, niet alleen voor dieren, maar ook voor de mensen die bij hen in het bedrijf werken.

LINK 04
Bijzonder!

Een varkenskont van porselein

Het geld ligt op straat, zeggen we, om uit te drukken dat er overal wel wat te verdienen valt als je maar goed kijkt. Dat is mooi, maar het kan nog mooier. Hoe zou je het vinden als je na een strandwandeling met zakken vol euro's terug kwam? Wij vinden geen geld, maar 'waardeloze' schelpjes op het strand.Toch zijn schelpen eeuwen lang in grote delen van de wereld gebruikt als betaalmiddel.

Lees meer...

Contact

Klaas Nanninga

Korreweg 70
9715 AE Groningen
tel 050 5770903
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.